معرفی کتاب چرا تا به حال کسی اینها را به من نگفته بود؟
کتاب چرا تا به حال کسی اینها را به من نگفته بود؟ راهنمایی تمامعیار برای تابآوری در مقابل مشکلات زندگیست. جولی اسمیت با بهرهگیری از تجارب خود در زمینهی روانشناسی بالینی مجموعهای از نکات را به شما ارائه کرده که با استفاده از آنها میتوانید کنترل بیشتری در مقابل مشکلات داشته باشید و ابزارهای کارآمدتری برای مقابله با چالشها بیابید. گفتنیست این اثر در فهرست پرفروشترین کتابهای حوزهی روانشناسی جای گرفته است.
درباره کتاب چرا تا به حال کسی اینها را به من نگفته بود؟
کتاب حاضر را جولی اسمیت (Julie Smith)، نویسنده و درمانگر برجسته، در سال 2022 به رشتهی تحریر در آورده است. این اثر که «چرا تا به حال کسی اینها را به من نگفته بود؟» نام دارد، پس از انتشار با استقبال گستردهای از سوی منتقدان و مخاطبان مواجه شده و همچنین در فهرست پرفروشترین کتابهای بینالمللی قرار گرفته است. او در این کتاب ابزارهایی را در اختیار شما قرار میدهد که از طریق آنها بتوانید تا حدودی عملکرد ذهنتان را بشناسید و به سلامت روان نزدیکتر شوید.
احتمالاً از خود بپرسید: «چرا یک کتاب خودسازی دیگر بخوانم؟» در پاسخ باید به شما بگوییم آنچه که این اثر را از سایر آثار در این زمینه متمایز میسازد، نثر ساده و زبان شیوای آن است. بااینوجود، نویسنده هیچگاه چنین ادعای ندارد که اثرش میتواند جایگزین روان درمانی شود. کتاب چرا تا به حال کسی اینها را به من نگفته بود به منزلهی جعبهابزاریست که هنگام مواجهه با موقعیتهای دشوار زندگی میتوانید از آنها بهره ببرید.
کامیاب کسیست که زندگی را بیش از زنده بودن بداند. اگر شما هم میخواهید انعطاف بیشتری در زندگی داشته باشید، از افسردگی رها شوید، یک رابطهی عاطفی مخرب را تمام کنید و یا اعتمادبهنفس بیشتری از خود نشان دهید، کتاب حاضر همهی چیزیست که به آن نیاز دارید. اثر نامبرده تکنیکهایی آزموده شده و عملی را ارائه میدهد که برای اغلب افراد قابل اجراست.
به خاطر داشته باشید که سلامت روان درست به اندازهی سلامت جسم حیاتیست. هر چقدر هم که زندگی در هر لحظه با بحرانهایی تازه روبهرو شود، راهکارهایی وجود دارد که از طریق آنها بتوان اضطراب کمتر و رشد بیشتری تجربه کرد. اگر برای افزایش سلامت روان خود کاری نکنیم، روزبهروز خوشبختیمان در معرض خطر بیشتری قرار میگیرد. ما چارهای نداریم جز این که از همهی توش و توانمان برای زندگی بهتر استفاده کنیم و کتاب چرا تا به حال کسی اینها را به من نگفته بود؟ (Why Has Nobody Told Me This Before) در زمرهی آثاری قرار میگیرد که در این مسیر بسیار روشنگر و کمککننده خواهند بود.
گفتنیست آرزو شنطیائی این کتاب را به فارسی برگردانده و نشر میلکان آن را منتشر کرده است. چرا تا به حال کسی اینها را به من نگفته بود؟ از هشت بخش تشکیل شده که در ادامه عناوین آن را مطالعه میکنید: «مخمصه، انگیزه، درد احساسی، سوگ، تردید به خود، ترس، استرس، زندگی معنادار».
نکوداشتهای کتاب چرا تا به حال کسی اینها را به من نگفته بود؟
- دکتر جولی اسمیت دوست متخصص و خردمندی است که همه ما به آن نیاز داریم. (لوری گوتلیب، نویسندهی پرفروش نیویورکتایمز)
- اکنون بیش از هر زمان دیگری مردم با سلامت روان خود دستوپنجه نرم میکنند. دکتر جولی اسمیت در کتاب چرا تا به حال کسی اینها را به من نگفته بود نکات و ابزارهایی عملی را برای هر کسی که با اضطراب، شک و تردید مواجه است، مطرح میکند. (نیکول لپرا، نویسنده)
- جولی اسمیت موضوعاتی که همه ما با آنها درگیر هستیم، مانند استرس، غم و اندوه، ترس و شک به خود، تمرکز میکند و پیشنهاداتی را برای نحوه کار با این احساسات ارائه میدهد. (BookPage)
کتاب چرا تا به حال کسی اینها را به من نگفته بود مناسب چه کسانی است؟
علاقهمندان به کتابهای روانشناسی مخاطبان اصلی کتاب حاضر هستند.
با جولی اسمیت بیشتر آشنا شویم
جولی اسمیت نویسنده و روانشناس بالینیست. او در دوران همهگیری ویروس کرونا به انتشار ویدئوهای کوتاه خودسازی پرداخت و طولی نکشید که تعداد دنبالکنندههای او به سه میلیون نفر افزایش یافت. اسمیت در شبکههای تلویزیونی متعددی همچون سی. ان. ان. ظاهر شده است و همچنین در فهرست صد سازندهی برتر قرار دارد.
جملات برگزیدهی کتاب چرا تا به حال کسی اینها را به من نگفته بود؟
- سلامت روان و سلامت جسم با هم ارتباط تنگاتنگی دارند. تغییر یکی سبب بروز تغییر در دیگری میشود.
- کلام ما تأثیرات قدرتمندی در تجربهمان از جهان دارد. کلام ابزار درککردن است، به ما کمک میکند تا احساسات را دستهبندی کنیم، از تجربیات گذشته درس بگیریم، دانستههایمان را به اشتراک بگذاریم و تجربیات آینده را پیشبینی و برنامهریزی کنیم.
- برخورد با احساسات تقریباً مانند ایستادن در میان امواج است. وقتی سعی کنیم جلوی احساسات را بگیریم، بهراحتی از پا درمیآییم و به مشکل برمیخوریم، در تلاشیم تا نفس بکشیم و بفهمیم کدام مسیر ما را از مهلکه بیرون میبرد.
- مشاهدهی احساسات به همان شکل و ماهیتی که هستند، کلید بررسی درست و ثمربخش آنهاست. احساساتتان معرف شخصیت شما نیستند و شخصیت شما هم زاییدهی احساسات شما نیست.
در بخشی از کتاب چرا تا به حال کسی اینها را به من نگفته بود میخوانیم
هر آدمی را که از خواب محروم کنید در برابر بیماریهای جسمی و روانی آسیبپذیر خواهد شد. اما رابطهی بین خواب و سلامت روان دو سویه است. هنگامی که سطح سلامت روان شما به دلیل استرس، بدخلقی یا اضطراب افت میکند، احتمالاً خوابتان نیز بهنوعی مختل میشود. مهم نیست اول کدام اتفاق افتاده و روی دیگری تأثیر گذاشته است، اما میتوان با اطمینان گفت وقتی کیفیت خواب شما کاهش یابد، خلقوخو و باورتان به توانایی بازیابی شرایط اولیه بهشدت تنزل خواهد یافت. وقتی به اندازهی کافی نخوابیده باشید، همهچیز ده برابر سختتر میشود. خواب تأثیر عمیقی در هر جنبه از تندرستی شما دارد. بنابراین، اگر فکر میکنید خوابتان آنطور که باید خوب نیست، برای بهبود آن تلاش کنید؛ چراکه قطعاً ارزش صرف وقت و انرژی را دارد.
توصیه میکنم کسانی که مدت طولانی است به بیخوابی دچارند حتماً به متخصص مراجعه کنند. اما اگر میخواهید روی بهبود میزان یا کیفیت خواب خود کار کنید، فهرستی از نکات را در ادامه آوردهام. باز هم تأکید میکنم، ما به دنبال کمال نیستیم و مجبور نیستید تمام کارهای فهرست را برای خوب و بهاندازهی خوابیدن انجام دهید.
برخی مواقع برخی اتفاقات شما را از الگوی خواب سالم دور میکند. اگر کارتان شیفتی است، مسافتهای طولانی سفر میکنید، بچههای خردسال دارید یا تا دیروقت بیدار ماندن و انجام بازیهای کامپیوتری عادتان شده است، وقتی را به خود اختصاص دهید و همهچیز را برای قرارگرفتن در مسیر درست مرتب کنید.
اوایل روز ورزش کنید و سعی کنید عصرها را به استراحت بگذرانید. حمام آب گرم قبل از خواب بدن شما را به درجهحرارت بهینه برای خواب میرساند.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار
بخش اول: مخمصه
فصل اول: آشنایی با مفهوم بدخلقی
فصل دوم: تلههای خلقی که باید مراقب آنها باشید
فصل سوم: راهکارهای مفید
فصل چهارم: چگونه روزهای بد را به روزهای بهتر تغییر دهیم
فصل پنجم: رعایت اصول اولیه
بخش دوم: انگیزه
فصل ششم: آشنایی با مفهوم انگیزه
فصل هفتم: چگونه انگیزه را پرورش دهیم
فصل هشتم: چگونه کاری را انجام دهید که حسوحالش را ندارید؟
فصل نهم: برای ایجاد تغییرات بزرگ در زندگی از کجا شروع کنم؟
بخش سوم: درد احساسی
فصل دهم: خلاصم کن!
فصل یازدهم: با احساسات چهکار کنیم
فصل دوازدهم: چگونه از قدرت کلمات بهنفع خود استفاده کنید
فصل سیزدهم: چگونه از کسی حمایت کنیم
بخش چهارم: سوگ
فصل چهاردهم: آشنایی با مفهوم سوگ
فصل پانزدهم: مراحل سوگ
فصل شانزدهم: تکالیف سوگواری
فصل هفدهم: ستونهای قدرت
بخش پنجم: تردید به خود
فصل هجدهم: برخورد با انتقاد و تأییدنشدن
فصل نوزدهم: کلید خلق اعتمادبهنفس
فصل بیستم: اشتباهاتتان جزئی از شخصیت شما نیستند
فصل بیستویکم: کافیبودن
بخش ششم: ترس
فصل بیستودوم: اضطراب را از بین ببرید!
فصل بیستوسوم: کارهایی که به اضطراب شدت میدهند
فصل بیستوچهارم: چگونه اضطراب را در لحظه آرام کنیم؟
فصل بیستوپنجم: با افکاری که سبب اضطراب میشوند چه باید کرد؟
فصل بیستوششم: ترس از اتفاقات اجتنابناپذیر
بخش هفتم: استرس
فصل بیستوهفتم: آیا استرس با اضطراب متفاوت است؟
فصل بیستوهشتم: چرا کاهش استرس تنها راهحل نیست
فصل بیستونهم: وقتی استرس مفید، مخرب میشود
فصل سیام: از استرس به نفع خود بهره ببرید
فصل سیویکم: در شرایط حساس و حیاتی چه کار کنیم؟
بخش هشتم: زندگی معنادار
فصل سیودوم: همیشه شادبودن یا نبودن، مسئله این است
فصل سیوسوم: کدام ارزشها برای شما مهمترند؟
فصل سیوچهارم: چگونه زندگی معناداری خلق کنیم؟
فصل سیوپنجم: روابط
فصل سیوششم: چه زمانی باید در پی درمان باشیم
سپاسگزاری
ابزار یدکی
دربارهی نویسنده
- ۰۲/۰۵/۲۸